Velnes pregled

Vaš ljubljenček se stara hitreje kot Vi – približno za 5 do 7 let vsako koledarsko leto, odvisno od vrste in pasme. To pomeni, da se zdravstvena stanja lahko zelo hitro spremenijo. Zato je vsaj enkrat letno potrebuje celovit zdravstveni pregled.

Odvisno od starosti in pasme, se za živali preko 5-7 let starosti priporoča  letni krvni profil in analiza urina. Na takšnem obisku veterinar opravi celovit pregled Vaše živali – testira oči, ušesa, zobe, posluša srce in pljuča, pretipa na prisotnost nenavadnih  novotvorb ter preveri sklepe in mišice za artritis in otekanje. Letni pregled se zaključi s cepljenjem proti običajnim boleznim, ki jih je tako mogoče preprečiti.  Pri MIR-VET izvajamo cepilni protokol na osnovi pacientovih individualnih potreb in izpostavljenosti rizikom. Dobri podatki o zgodovini so pomembni za vsak fizični pregled, zato se zanašamo na to, da nam boste posredovali čim več informacij o vsakodnevni rutini vašega ljubljenčka.

Najbolj pogosti pokazatelji bolezni so spremembe v vedenju, teži, žeji, apetitu, ravni energije, dihanju in značilnosti iztrebkov. S pomočjo pregleda in zgodovine Vašega hišnega ljubljenčka lahko zagotovimo celovito oskrbo in zdravljenje, ki lahko podaljša in izboljša kakovost življenja vašega ljubljenčka.

Če želite izvedeti več o pregledih in posegih za Vašega ljubljenca v naši ambulanti ali če potrebujete nasvet, nas lahko povprašate tudi po elektronski poti.

%d bloggers like this: