Diagnosticiranje in oskrba

Kljub še tako dobri preventivni oskrbi se lahko zgodi, da pri Vašem hišnem prijatelju pride do nenadnega slabega počutja. V tem primeru lahko opravimo splošni pregled in določene diagnostične preiskave za postavitev ustrezne diagnoze. To so lahko fekalni testi na parazite, krvne in biokemijske preiskave, urinske analize in ultrazvočni pregledi visoke kakovosti. Naš cilj je diagnosticirati, pozdraviti in vzdrževati zdravje vašega ljubljenčka kolikor je mogoče učinkovito.

To lahko opravimo uspešno le z dobrim sodelovanjem tima, v katerem ste poleg našega osebja še Vi in Vaš ljubljenček. Zato so medsebojno zaupanje, upoštevanje navodil in dogovorov ter dobra komunikacija ključnega pomena. Naša največja nagrada je zmanjšati neprijetnost in bolečino, ki jo bolezen ali poškodba vaše živali povzroči Vam in njim. Zavedamo se, da je Vaš ljubljenček poseben član Vaše družine in nam je  v ponos, da nam zaupate njegovo zdravstveno oskrbo.

Ultrazvočne in rentgenološke preiskave

Naša ambulanta poseduje prenosni hišni barvni dopler ultrazvočni aparat, ki omogoča ne-invazivne in neboleče preglede ter diagnostiko notranjih organov visoke kakovosti. Običajno je pri UZ preiskavah potrebna sedacija živali.

Za rentgenološke preiskave lahko vašega štirinožca napotimo na specializiran pregled pri specialistu rentgenologu v eni naših partnerskih klinik ali ambulant.

Laboratorijske preiskave

Naš hišni veterinarski laboratrij je opremljen tako, da omogoča hitre in točne rezultate testov za vašega hišnega prijatelja. Večina testov traja nekaj minut.

Omogočamo naslednje laboratorijske preiskave:

– mikroskopske dermatološke in druge teste

– analizo urina (urinski analizator)

– analize krvi s hematološkim in biokemijskim analizatorjem.

Če želite izvedeti več o diagnosticiranju in medicinski oskrbi za Vašega ljubljenca v naši ambulanti ali če potrebujete nasvet, nas lahko povprašate tudi po elektronski poti.

%d bloggers like this: