Nega zob in dlesni

Dentalna nega sodi med običajne postopke, ki pa so zelo pomembni. Zobne bolezni lahko peljejo v “pasji zadah”, izgubo zob, izgubo apetita, sistemske infekcije, obolenja srca in ledvic. Stanje zob in dlesni Vašega ljubljenca ocenimo na vsakem pregledu in Vam glede na ugotovitve svetujemo. Nekatere živali so za dentalne bolezni veliko bolj dovzetne kot druge.

Čiščenje zob za Vašega ljubljenčka opravimo pod splošno anestezijo. V sklopu dentalne procedure se lahko uporablja tudi rentgensko slikanje, z namenom odkrivanja stanja pod dlesnimi, kot so na primer zobni abscesi. Včasih je zaradi zdravljenja infekcije in zmanjšanja kroničnih bolečin potrebno tudi puljenje zoba. Čiščenje in poliranje zob običajno traja okoli 60 minut.

Za svojega ljubljenčka lahko največ naredite že doma, tako da mu redno čistite zobe, na voljo pa so tudi nove dentalne diete, ki upočasnjujejo nastajanje zobnih oblog. Redna veterinarska dentalna oskrba in vsakodnevna domača nega vodita k bolj svežemu dahu bolj zdravega in srečnejšega domačega kosmatinca.

Če želite izvedeti več o negi zob in dlesni v naši ambulanti ali če Vaš ljubljenec ima tovrstne težave in potrebujete nasvet, nas lahko povprašate tudi po elektronski poti.

%d bloggers like this: