Označevanje in registracija živali

Označevanje, registracija in nasploh urejeni podatki o lastništvu psa so obveznost vsakega lastnika, ki jo natančno opredeljuje zakonodaja. Več o tem lahko preberete na straneh Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).
V naši ambulanti izvajamo vse zakonsko predpisane postopke registracije, prijave / odjave / spremembe lastništva, izdajamo potne listine in druge dokumente ter opravimo označevanje z mikročipiranjem.
Mikročip je interna identifikacijska številka vašega psa / mačke. Če v veterinarsko ambulanto ali v zavetišče prinesejo najdenega psa / mačko (ne glede na starost), je mogoče izpeljati skeniranje mikročipa in s tem identifikacijo živali in lastnika.
Mikročipiranje se izvede enostavno, v pregledovalni sobi, brez sedacije. Za pse je označevanje z mikročipom obvezno, priporočamo pa ga tudi za druge hišne ljubljenčke (mačke, bele dihurje)

Če želite izvedeti več o registraciji, prijavi, odjavi ali spremembi lastništva vašega psa ter možnostih mikročipiranja v naši ambulanti ali če potrebujete pojasnila, nas lahko povprašate tudi po elektronski poti.

%d bloggers like this: