KDO SMO?

NAŠ VETERINAR

 

Mirko Župan, dr. vet. med.

 

… je lastnik ambulante in pooblaščeni veterinar z večletnimi in raznovrstnimi delovnimi izkušnjami pri zdravljenju tako malih kot velikih živali.

Rojen 1964 v Slavonskem Brodu (Hrvaška) je živeč v slavonski vasi Velika Kopanica  že od malih nog povezan z živalmi in živinorejo. Tako se je že v otroštvu odločil za veterinarski poklic. Srednjo veterinarsko šolo je zaključil v Osijeku leta 1983 in nato po odsluženem vojaškem roku leta 1984 nadaljeval študij na Veterinarski fakulteti Univerze v Zagrebu. Tekom študija je aktivno opravljal prakso na posestvih, farmah in vaških gospodinjstvih  po vsej vzhodni Slavoniji. Zaradi vojne je študij prekinil in nato diplomiral leta 1996, ko se je tudi uradno zaposlil in pridobil licenco. Do leta 2008 je opravljal delo pooblaščenega  terenskega veterinarja, veterinarskega inšpektorja in vodje veterinarskih ambulant na več lokacijah po Slavoniji (Slavonski Brod, Osijek, Đakovo, Vinkovci, Velika Kopanica), predvsem v sklopu Veterine ARGUS Slavonski Brod.

Leta 2008 se je kot vdovec z dvema deklicama zaradi poroke s sedanjo soprogo preselil v Slovenijo, kjer je pridobil slovensko veterinarsko  licenco in se nato odločil, da svoje znanje in vizijo investira v samostojno podjetniško pot.