KDO SMO?

VETERINAR

 

Mirko Župan, dr. vet. med.

… sem lastnik ambulante in pooblaščeni veterinar z dolgoletnimi in raznovrstnimi delovnimi izkušnjami pri zdravljenju tako malih kot velikih živali.

Rojen v Slavonskem Brodu (Hrvaška) sem živeč v slavonski vasi Velika Kopanica  bil že od malih nog aktivno povezan z živalmi in živinorejo. Tako sem se že v otroštvu odločil za veterinarski poklic. Po zaključeni srednji veterinarski šoli v Osijeku leta 1983 in odsluženem vojaškem roku sem leta 1984 nadaljeval študij na Veterinarski fakulteti Univerze v Zagrebu. Tekom študija sem aktivno opravljal prakso na posestvih, farmah in vaških gospodinjstvih po vsej vzhodni Slavoniji. Po diplomi in pridobitvi veterinarske in inšpektorske licence sem do leta 2008 opravljal dela pooblaščenega  terenskega veterinarja, veterinarskega inšpektorja in vodje veterinarskih ambulant na več lokacijah po Slavoniji (Slavonski Brod, Osijek, Đakovo, Vinkovci, Velika Kopanica), predvsem v sklopu Veterine ARGUS Slavonski Brod.

Leta 2008 me je kot vdovca z dvema deklicama življenje (poroka s sedanjo soprogo) pripeljalo v Slovenijo, kjer sem 2011 pridobil slovensko veterinarsko  licenco in se nato odločil, da svoje znanje in izkušnje investiram v odprtje lastne veterinarske ambulante. Ta je do jeseni 2017 delovala v kletnih poslovnih prostorih lastne družinske hiše v Bistrici ob Dravi. Zaradi ugodnejše lokacije se je ambulanta novembra 2017 v celoti preselila na ugodnejšo in strankam bolj dostopno lokacijo v kraj Selnica ob Dravi.