040 604 582

mirzup@gmail.com
 Všečkaj nas!

DELOVNI ČAS

Naš veterinar


Mirko Župan, dr. vet. med.


… je lastnik ambulante in pooblaščeni veterinar z večletnimi in raznovrstnimi delovnimi izkušnjami pri zdravljenju tako malih kot velikih živali.


Rojen 1964 v Slavonskem Brodu (Hrvaška) je živeč v slavonski vasi Velika Kopanica  že od malih nog povezan z živalmi in živinorejo. Tako se je že v otroštvu odločil za veterinarski poklic. Srednjo veterinarsko šolo je zaključil v Osijeku leta 1983 in skozi ves študij na Veterinarski fakulteti Univerze v Zagrebu opravljal aktivno prakso na posestvih, farmah in vaških gospodinjstvih  po vaseh vzhodne Slavonije. Zaradi vojne je študij prekinil in nato diplomiral leta 1996, ko se je tudi uradno zaposlil in pridobil licenco. Do leta 2008 je opravljal delo pooblaščenega  terenskega veterinarja, veterinarskega inšpektorja in vodje veterinarskih ambulant na več lokacijah po Slavoniji (Slavonski Brod, Osijek, Đakovo, Vinkovci, Velika Kopanica), predvsem v sklopu Veterine ARGUS Slavonski Brod.


Leta 2008 se je kot vdovec z dvema deklicama zaradi poroke s sedanjo soprogo preselil v Slovenijo, kjer je opravil vse potrebno za pridobitev slovenske veterinarske  licence in se nato odločil, da svoje znanje in vizijo investira v samostojno podjetniško pot. Njegove krščanske vrednote, vrednote ljubezni do živali deli tudi cela družina (žena Zdenka in njuni štirje otroci), ki ga na tej poti ves čas podpirajo, saj je ambulanta del njihove družinske hiše.


Družina Župan-Steblovnik povezuje tudi ljubezen do glasbe in petja. Mirko z veseljem poprime za tamburico, na kateri je pravi virtuoz, in zaigra kakšno starogradsko, na kitari pa tudi pop ali rock uspešnico, s čimer podpira vokalno izvedbo cele družine.
VIRI IN POVEZAVE